יש לכם רעיון טכנולוגי מבוסס תוכנה שאתם מאמינים בו והחלטתם לפתוח סטארטאפ.
מה עושים כדי להתקדם? האם לרשום פטנט?
פטנטים רשומים יכולים להעלות את ערך החברה וגם מבטיחים הגנה יעילה מפני מתחרים ,עובדים ספקים וכו. עבור חברות שמבוססות בעיקר על טכנולוגיה אפשר לאמר שרישום שפטנט הוא הכרחי ממש. אך האם תמיד אפשר לרשום פטנט ומה הבדיקות שניתן לעשות לפני שרושמים פטנט.
לא כל המצאה ניתנת לרישום כפטנט. אתייחס באופן ספציפי להמצאות הקשורות לתוכנה שהן בעיתיות במיוחד ודורשות התיחסות פרטנית של בעל מקצוע בתחום.
נתיחס למשל לאלגוריתם או להמצאה שמבוססת על אינטליגציה מלאכותית או לימוד מכונה. האלגוריתם עצמו אינו ניתן לרישום כפטנט אבל השילוב שלו עם מערכת שמשיגה תוצאות חדשות ניתנת לרישום כפטנט. דוגמא, לימוד מכונה שמשפר באופן חדשני את יעילות השמוש ברכב שיתופי ניתן להרשם כפטנט. כך למשל, לקוח שלי קבל פטנט על שמוש בלמידת מכונה כדי ליצר תכנים חדשים של מדיה דיגיטלית.
לגבי אפליקציות ניתן לחשוב שאפליקציות אינן ניתנות להרשם כפטנט אבל אם האפליקציה קשורה בשיפור טכנולוגי כלשהו יתכן מאד שתהיה ראויה להרשם כפטנט. כדוגמא לקוח שלי קבל פטנט על אפליקציה של סל מחזור בטלפון שמאפשרת לאחזר כל מידע שנמחק על ידי המשתמש.
לכן מומלץ להוועץ בעורך פטנטים כדי להמנע מהגשות של בקשות פטנט שאינם ניתנות להתקבל כפטנט וכדי לבדוק אופציות נוספות להגנה של המוצר שלכם.
נדבך נוסף בהחלטה האם לרשום פטנט הוא החדשנות. האם ההמצאה שלכם שונה ממה שקיים כבר בשוק והאם השוני הוא משמעותי ומביא לשיפור המצב הקיים. מומלץ להיוועץ בעורך פטנטים שיבצע עבורכם דוח חיפוש ינתח את התוצאות וביחד אתו תוכלו לקבל החלטה מושכלת.
לאחר שקבלתם החלטה עורך הפטנטים יסיע לכם להחליט כיצד ממשיכים. עורך הפטנטים יערוך לכם את בקשת הפטנט ויגיש אותה במדינות השונות בהתאם לאסטרטגיה שתתקבל ביחד אתכם.
נכתב על ידי מיה בסנציג עורכת פטנטים מוסמכת (רשיון 406) . מיה , הייטקיסטית לשעבר, בעלת ניסיון עשיר בהי טק בתפקידי פתוח וניהול שונים. מיה משמשת כעורכת פטנטים אישית של סטארטאפים שונים בתחומי ההי טק וכמנהלת קניין רוחני.